Kullanılan Kumaş ve metraja göre en uygun Motor Kullanılarak projelendirme yapılmaktadır. Motor çeşitlerimiz farklılık ve sağlıklı çalışma yaratmak amacıyla itina ile seçilmiştir. Manuel çalışan sahne perdelerinde en büyük sorun, perdelerin kolay hareket etmemesidir. Motorlu perdeler bu sorunu kesin olarak çözümlemektedir. Motor sayesinde insan gücü kullanılmadan risksi olarak perde komunda edilebilmektedir.
Kg ve uygulama metrajına en uygun motor çeşitlerini görmek için Motor çeşitleri bölümünü inceleyebilirsiniz.
Motorlu ve Motorsuz Manuel olarak kullanılabilir. Balon şeklinde toplama gerçekleştirilir. Adı Sema Perdesi olarak da geçmektedir. Toplama sırasında görselliği arttırdığından sık tercih edilen türlerdiir. Tek parça olarak kapama sağlandığından Akustik ses sağlaması açısından önemlidir. Akustik ses alımı için Kadife materyal kullanımı gerekmektedir..
Sahne perdesinin hemen önünde yer alan taç perdesidir. Sahne perdesi ile aynı renk aynı cins kumaştan imal edilir. %100 büzgülü valans perdesi kumaşı Din 4102 B1 alev almazlık normuna uygun olmalıdır.
Motorlu ve Motorsuz olarak uygulamalar yapılabilmektedir. Motorlu uygulamalar kg ve metraja göre ayarlanmaktadır. Uzun metrajlı ve kg aşan durumlarda iki motor kullanımı sağlanabilir. Manuel Sistemlerde kalın halatlar ile iki kişi yardımı ile açma kapama işlemi yapılması gerekmektedir.
Sahne bitimi ile sahne boşluğu arasında yer alan, sahneye derinlik katma amaçlı kullanılan, sahne arkasında yeralan dekorları da gizlemeye yarayıp fon oluşturmaya yarayan perdedir. Fon perdesi kumaşı Din 4102 B1 alev almazlık normuna uygun olmalıdır.
Sahne arkasına konumlandırılmış, dikişsiz tek parça kumaştan elde edilmesi sebebiyle üzerinde ışık showlarının yapıldığı arka plan perdesidir. Stüdyolarda da çok tercih edilen cyclorama perdesi gökyüzü yansıması gibi birçok deseni ve rengi içeren temayı aydınlatma tasarımcısıdır. Cyclorama perdesi kumaşı Din 4102 B1 alev almazlık normuna uygun olmalıdır.